man gooit gootsteenontstopper over ex-vrouw

Veroordeling voor man die gootsteenontstopper over zijn ex-vrouw gooit door Rechtbank Breda

Op 31 juli 2017 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot mishandeling van zijn ex-vrouw

Op 3 april jongstleden gebeurde het incident voor een basisschool in Oisterwijk waar het kind van zijn ex op school zit. Verdachte en de vrouw hadden ruzie en verdachte schreeuwde haar toe dat hij haar af zou maken. Als gebaar haalde hij zijn vinger langs zijn keel. De vrouw stak haar middelvinger op, waardoor verdachte nog kwader werd. Verdachte is vervolgens naar zijn auto gerend en pakte een fles gootsteenontstopper. Zijn ex-vrouw had het raam van haar auto openstaan en verdachte gooide door het geopende raam de gootsteenontstopper over haar heen. Hierdoor liep de vrouw meerdere brandwonden op aan haar been.

De officier van justitie eist tijdens de zitting in Breda een gevangenisstraf van dertig maanden. Volgens de advocaat in Breda van verdachte werden in vergelijkbare gevallen lagere straffen opgelegd. Ook brengt de advocaat naar voren dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is door persoonlijke problemen.

De rechtbank gaat mee met de verdediging en legt de man 10 maanden gevangenisstraf op waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Hieruit blijkt dus dat een ervaren raadsman veel voor u kan betekenen. Door de juiste verdediging wordt de straf vaak aanzienlijk verlaagd. Als u verdacht wordt van poging tot zware mishandeling, neemt u dan gratis contact op met ons advocatenkantoor in Breda. Wij zijn gespecialiseerd in strafrecht, waaronder zware mishandeling.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op