Lage straf door rechtbank opgelegd voor illegaal vuurwerkbezit

Lage Straf opgelegd voor bezit illegaal vuurwerk cobra's 6

Lage werkstraf voor bezit van 300 cobra's 6 in kofferbak opgelegd. Strafzaak behandeld door vuurwerk advocaat mr. Sander Arts

De meervoudige strafkamer van de rechtbank Zwolle heeft op 20 januari vonnis gewezen in de strafzaak van een cliënt van mr. Sander Arts, ervaren vuurwerk advocaat van Singel Advocaten. Cliënt werd verdacht van het in bezit hebben van meer dan 300 cobra6 in de kofferbak van zijn auto.

 

strafeis illegaal vuurwerkbezit van de officier van justitie

De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van 12 maanden gevangenisstraf. Dit in verband met de gevaarzetting maar ook gezien de richtlijnen voor strafvordering voor vuurwerkbezit, waarbij regelmatig hoge gevangensstraffen aan de orde zijn. Zeker bij grote hoeveelheden en handelindicatie (verkoop van illegaal vuurwerk). 

 

Lage straf opgelegd voor bezit vuurwerk in kofferbak na pleidooi advocaat

Sander heeft aan de hand van andere vuurwerkstrafzaken én de omstandigheden van cliént bepleit dat de rechtbank zou afwijken van het strafvoorstel en slechts een werkstraf zou opleggen, naast een voorwaardelijke gevangenisstraf. Dit betekent dat cliënt dan niet naar de gevangenis zou hoeven te gaan. Mét succes. De rechtbank heeft het voorstel gevolgd.

De rechtbank oordeelt:

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het voorhanden hebben van professioneel vuurwerk bestemd voor particulier gebruik. In de kofferbak van de auto zijn in totaal 300 Cobra 6 aangetroffen met een netto explosieve massa (NEM) van 28 gram per stuk.

<..>

Onvoorwaardelijke vrjheidsstraffen zijn bij feiten als de onderhavige, in het bijzonder indien deze bij herhaling worden gepleegd, niet uitgesloten. In het onderhavige geval acht de rechtbank een dergelijke straf niet passend. Gelet op de jeugdige leeftijd van verdachte (nu bijna 21 jaar), het feit dat hij een first offender is en de straffen die door deze rechtbank in vergelijkbare vuurwerkzaken worden opgelegd, ziet de rechtbank aanleiding om tot een andere en lagere strafoplegging te komen, dan door de officier van justitie is geëist. Alles afwegende acht de rechtbank passend en geboden een taakstraf voor de duur van 180 uren. Ter voorkoming van recidive en om uitdrukking te geven aan de ernst van het feit, acht de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van zes maanden, met een proeftijd van drie jaren eveneens op zijn plaats.

 

Advocaat bij illegaal vuurwerkbezit

Het is belangrijk een dagvaarding of politieverhoor voor illegaal vuurwerk níet te onderschatten. Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen worden vaak gevraagd en ook regelmatig daadwerkelijk opgelegd. Een eenmaal afgelegde verklaring is niet makkelijk meer te wijzigen en de proceshouding én verklaring kan belangrijk zijn voor een goede uitkomst bij de meervoudige strafkamer. Sander Arts is een advocaat met vele jaren ervaring in vuurwerkzaken. 

Over deze zaak is eerder gepubliceerd in Dagblad Tubantia(klik hier). Het artikel is hiernaast ook te downloaden.

Conttactformulier vuurwerk advocaat mr. Sander Arts

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat vuurwerk zaken

Advocaat vuurwerk zaken

Specialist in illegaal vuurwerk

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij heeft als advocaat veel ervaring in zaken voor de economische politierechter en meervoudige strafkamer, waaronder vuurwerkzaken. Sander is informeel, maar ook direct. Hij laat niet over zich heen lopen, aldus zijn vele cliënten

Beoordeling van klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (233 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
  • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Edgar M.

Eis jaar cel voor 300 cobras (Tubantia)