Illegaal vuurwerk: vrijspraak rechtbank Breda

Vrijspraak rechtbank Breda voor illegaal vuurwerk door mr. S. Arts

Vrijspraak illegaal vuurwerkbezit advocaat vuurwerkzaken mr. Sander Arts in zaak online vuurwerkshop Polen 

De economische politierechter in de rechtbank Zeeland-West Brabant heeft vandaag een cliënt van mr. Sander Arts, advocaat vuurwerkzaken bij Singel Advocaten Strafrecht, vrijgesproken van het bezit en invoeren van illegaal vuurwerk. De rechter heeft dan ook géén straf opgelegd.

 

Online vuurwerkshop Polen; bombashop

Cliënt werd verdacht van het importeren en bezit van klasse-3 illegaal vuurwerk, waar nitraten, shells en cobra's (cobra6 ,cobra8, cobra10) onder vallen. Dit is zwaar illegaal vuurwerk waar doorgaans hoge straffen voor worden opgelegd. Bij bestellingen via internet van vuurwerk in het buitenland worden deze door de post bezorgd wat volgens jusitite een zwaardere straf rechtvaardigt omdat dit bezorgers en postbodes in gevaar brengt.

De bombashop is enige tijd geleden opgeheven na een actie van politie in Polen mede op verzoek van Nederland. Bij deze actie heeft politie de bestellijsten gedeeltelijk in beslag genomen. Aan de hand hiervan worden bestellers van vuurwerk in Nederland opgespoord en met een politie inval en strafzaak geconfronteerd.

 

Bewijs voor bezit illegaal vuurwerk ontbrak

 

Sander heeft namens verdachte bepleit dat onvoldoende wettig en overtuigend bewijs aanwezig was voor het bestellen en betalen van de partij illegaal vuurwerk. Weliswaar was bij de inval of doorzoeking illegaal vuurwerk aangetroffen, maar nu meerdere personen woonden in de woning én het daarbij mogelijk was dat andere personen in hetzelfde huishouden het vuurwerk hadden besteld op naam van verdachte, kon gezien het zogenaamde verschoningsrecht (het recht om je familieleden niet te belasten) niet worden aangenomen dat het vuurwerk door cliënt was besteld. 

De economische politierechter was het met advocaat mr. S. Arts eens en sprak cliënt integraal vrij van het bezit én invoer van het aangetroffen illegale vuurwerk.

 

Verhoor voor illegaal vuurwerk

In deze zaak was relevant dat verdacht al bij het politieverhoor was bijgestaan door een advocaat voor vuurwerkzaken en een consequente juiste verklaring had afgelegd. Nu de straffen voor illegaal vuurwerk hoog zijn en bovendien een verklaring onder druk van politie niet altijd juist wordt afgelegd, is het belangrijk tijdig contact op te nemen met een advocaat met bijzondere kennis en ervaring in vuurwerkzaken.

Een eenmaal onder druk afgelegde onjuiste verklaring is vaak altijd meer recht te zetten!

 

Contactformulier advocaat vuurwerkzaken

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat vuurwerk zaken

Advocaat vuurwerk zaken

Specialist in illegaal vuurwerk

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij heeft als advocaat veel ervaring in zaken voor de economische politierechter en meervoudige strafkamer, waaronder vuurwerkzaken. Sander is informeel, maar ook direct. Hij laat niet over zich heen lopen, aldus zijn vele cliënten

Beoordelingen van klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (233 beoordelingen)
  • Als je een advocaat zoekt die echt verstand heeft wat hij of zij doet, is dit een aanrader ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Blanquito 91
  • Supersnel geholpen duidelijke taal ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Edgar M.