Vuurwerkadvocaat Sander Arts Meervoudige Strafkamer in Zwolle

Vuurwerk Advocaat Sander Arts bij meervoudige strafkamer in Zwolle

Op 17 april heeft mr. Sander Arts van Singel Advocaten opgetreden in een zware vuurwerkzaak. Cliënt wordt verdacht van het verkopen en bezit van een grote partij illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van het afleveren van een stuk illegaal vuurwerk (Bodenblitz) aan een veertienjarige jongen. Bij het afsteken hiervan is bij de jongen ernstig letsel toegebracht.

De verdenking

Op de dagvaarding is cliënt verweten dat hij gevaarlijke goederen, in dit geval zwaar vuurwerk, aan een ander ter beschikking heeft gesteld zonder op het gevaarlijke karakter daarvan te wijzen en te verzwijgen dat sprake was van snellont in plaats van gewoon lont. Ook staat het bezit van enkele duizenden nitraten op de dagvaarding en het handelen in vuurwerk (plaatsen van vuurwerkadvertenties).

 

Behandeling en strafeis Officier van Justitie

De strafzaak over het illegaal vuurwerk is behandeld door de meervoudige strafkamer in Zwolle op 17 april 2023. Tijdens de rechtszaak zijn de feiten besproken en is het gevaar van illegaal vuurwerk door de rechtbank aan de orde gesteld en is de vraag meermaals gesteld hoe het kan dat iemand zoals cliënt zich met vuurwerk is gaan bezighouden.

De officier van justitie heeft veroordeling gevraagd voor alle feiten en een strafeis neergelegd van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk

 

Pleidooi van advocaat mr. S. Arts

Sander heeft bepleit dat vrijspraak dient te volgen van het opzettelijk verzwijgen van aanwezig snellont aan het stuk vuurwerk. Immers is er slechts een vermoeden dat er van snelllont spraker was en had hij dat zeker gezegd als hij dat had geweten. Sterker nog, dan was het stuk vuurwerk nooit geleverd. Gezien het werkzame leven van cliënt en het feit dat hij oprecht spijt heeft getoond niet alleen ter zitting maar ook aan het slachtoffer eerder in een gesprek, is voorgesteld een voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen van 12 maanden evenals de maximaal mogelijke werkstraf van 240 uur.

Sander heeft opgetreden in veel strafzaken over bezit en handel in illegaal vuurwerk en kan dan ook een vuurwerk specialist worden genoemd. Hij begeleid mensen in strafzaken over vuurwerk bij om hoorgesprekken, de politieverhoor-fase én ook bij de economische politierechter of economische meervoudige strafkamer.

De uitspraak van de rechtbank Zwolle (Overijssel) volgt over twee weken.

 

Publiciteit over deze strafzaak

Over deze zaak zijn diverse artikelen verschenen in de landelijke media. Klik hier voor het artikel in het Algemeen Dagblad.

 

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat vuurwerk zaken

Advocaat vuurwerk zaken

Specialist in illegaal vuurwerk

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij heeft als advocaat veel ervaring in zaken voor de economische politierechter en meervoudige strafkamer, waaronder vuurwerkzaken. Sander is informeel, maar ook direct. Hij laat niet over zich heen lopen, aldus zijn vele cliënten

Rechtzaak in AD over vuurwerk verkoop aan 14 jarige jongen (bron:AD) (PDF)

Uitspraak van de meervoudige strafkamer Zwolle (bron: AD) (PDF)

Contactformulier mr. Sander Arts advocaat in vuurwerkzaken

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.