Geldboete voor bedreiging burgemeester Rucphen

Geldboete voor bedreiging burgemeester Rucphen 

Op 24 november jongstleden deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot bedreiging

Geldboete voor bedreiging burgemeester Rucphen 

Aan verdachte wordt tenlastegelegd dat hij de burgemeester van de gemeente Rucphen heeft bedreigd. Verdachte zou hebben gezegd “Jullie burgemeester moet oppassen vanavond, die kan gerust beveiliging gaan zoeken, want die komt niet veilig thuis vanavond”.

De officier van justitie acht wettig en overtuigend bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de ten laste gelegde bedreiging. Daarbij baseert hij zich op de aangifte, de getuige-verklaringen van de telefoniste en de receptioniste van de gemeente en de omstandigheden dat het telefoontje is gepleegd vanaf het vaste telefoonnummer van verdachte, dat op de computer van verdachte op google de trefwoorden “burgemeester”, “rucphen” en “bedreigd” zijn ingevoerd op een moment dat de bedreiging nog niet bekend was gemaakt en dat de moeder van verdachte ongevraagd heeft verklaard dat zij haar zoon op 8 december 2016 niet heeft horen bellen terwijl op dat moment niet aan haar bekend was dat haar zoon de bedreiging telefonisch geuit zou hebben.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda 

De strafrechtadvocaat in Breda van verdachte is van mening dat er onvoldoende overtuigend bewijs is dat verdachte schuldig is aan bedreiging. De strafrecht advocaat bepleit vrijspraak. Daarbij wordt gewezen op de omstandigheden dat verdachte voet bij stuk houdt in zijn ontkenning dat hij de burgemeester bedreigd zou hebben, dat verdachte ten tijde van de bedreiging niet vanaf de vaste lijn gebeld kan hebben omdat hij toen in de milieustraat was, hetgeen getuigen beamen, en dat de politie in het bijzijn van de moeder van verdachte heeft meegedeeld dat er gebeld zou zijn en dat zij daarop heeft verklaard dat haar zoon op 8 december 2016 niet gebeld heeft.

De rechtbank gaat niet mee in het pleidooi van de strafrechtadvocaat. De verklaring van verdachte dat hij rond het tijdstip van de bedreiging bij de milieustraat was sluit niet uit dat hij de bedreiging heeft gepleegd. De milieupas van verdachte is circa twintig minuten na de bedreiging gescand en met de auto is het circa twee minuten van de woning van verdachte naar de milieustraat. Volgens de rechtbank is de bedreiging bewezen.

De officier van justitie eist een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken en een geldboete van 750 euro. De strafrecht advocaat in Breda van verdachte vraagt de rechtbank dit te verlagen. Een voorwaardelijke geldboete is volgens de advocaat voldoende. Tevens moet er volgens de advocaat op de financiële positie van verdachte gelet worden, zodat hij de boete in termijnen mag betalen. De Rechtbank Breda gaat mee in het pleidooi van de advocaat van verdachte. Er wordt een geldboete van 750 euro opgelegd, waarvan 350 euro voorwaardelijk. Verdachte mag deze boete in termijnen van 45 euro voldoen.

 

Gratis contact ervaren strafrecht advocaat Breda 

U ziet dus dat het belang van een ervaren strafrechtadvocaat groot is. Als u verdacht wordt van bedreiging in Breda, neemt u dan vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor in Breda. Vaak wordt een lagere straf bereikt en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op