geen gevangenisstraf voor vrouw die vriend slaat kapmes

Geen gevangenisstraf voor vrouw die vriend slaat met kapmes

Op 24 juli 2017 heeft de Rechtbank in Breda uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot mishandeling

Verdachte sloeg haar vriend met een kapmes nadat ze had gedronken en geblowd. Haar vriend vertoonde seksueel ongepast gedrag en zij voelde zich hierdoor vernederd. Op de bank lag toevallig het kapmes, waardoor zij in al haar frustratie met het mes sloeg.

Verdachte betuigd tijdens de zitting in Breda spijt en ook brengt haar advocaat in Breda naar voren dat ze te kampen heeft met een drankprobleem. Ook was het niet haar bedoeling om haar vriend te raken.

De officier van justitie is ook van mening dat verdachte niet terug hoeft naar de gevangenis. Volgens haar is het belangrijk dat verdachte een behandeling krijgt voor haar drankprobleem.  De eis van de officier is een maximale taakstraf van 240 uur en 180 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank Breda gaat hierin mee en legt deze straf op.

Voor een soortgelijk feit wordt meestal een gevangenisstraf opgelegd. Door bepaalde omstandigheden kan de strafmaat uiteenlopen. Als advocatenkantoor in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, waaronder (zware) mishandeling. Als u vervolgd wordt voor mishandeling, neemt u dan gratis contact op met een ervaren strafrechtadvocaat in Breda.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op