Fraude zaak 'Partrust 2' in Breda behandeld

Fraude zaak Partrust 2 behandeld in rechtbank Breda door advocaat mr. Sander Arts

Op 18 november is de fraude zaak tegen Partrust en diens bestuurders inhoudelijk behandeld in de rechtbank Breda. Advocaat mr. Sander Arts van Singel Advocaten staat de voormalig bestuurders als verdachten bij

Gisteren is de strafzaak tegen de voormalig bestuurders van Partrust, het voormalig beleggingsfonds uit Breda, inhoudelijk behandeld in de Rechtbank Zeeland-West Brabant bij de meervoudige strafkamer. Advocaat mr. Sander Arts van Singel advocaten Breda staat de bestuurders bij als verdachten. Zij worden thans nog verdacht van oplichting van een zestal beleggers van Partrust.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf voorgesteld van 15 maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Zij meent dat de verdachten onjuiste informatie hebben verstrekt aan de zes beleggers toen die hun investering deden.

De verdediging heeft uitvoerig aangevoerd dat naar mening van verdachten geen sprake van oplichting is geweest. Er zijn geen onjuistheden in de prospecti opgenomen en daarbij hebben beleggers, zeker bij een inleg boven € 50.000,- als zogenaamd 'professioneel belegger'- ook en eigen onderzoeksplicht om zo nodig nadere vragen te stellen of informatie in te winnen.

Daarbij waren er (grote) winstverwachtingen onder andere uit de concessie in Guyana (FEL; Forest Enterprises Limited) en is mede door de economische crisis én een hetze tegen Partrust (onder andere artikelen in de Telegraaf, voormalig advocaat Bartels) het bedrijf helaas ten onder gegaan.

Ten slotte heeft de officier van justitie geen (volledig) onderzoek verricht aan de administratie. Immers is maar een gedeelte onderzocht. Verdachten hebben al jaren aangedrongen op verstrekking van de volledige administratie, met daarin stukken omtrent winstverwachtingen, berekeningen prognose's maar ondanks een toezegging van de rechtbank Breda aan de advocaat van Partrust in 2014 is dat niet gebeurd.

Het onderzoek van de officier van justitie is dan ook onvolledig geweest en voldoet niet aan de eisen van het Europees verdrag voor de rechten van de mens. Evenmin zijn de bevindingen van justitie over de oplichting voldoende onderbouwd

Vrijspraak is dan ook bepleit.

De rechtbank doet uitspraak in januari 2020.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op