Eis levenslang tegen Eshetu A

Straf eis levenslang in strafzaak advocaat Breda S. Arts tegen Eshetu A. oorlogsmisdaden in Ethiopië

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie als straf levenslang geëist tegen Eshetu A. die door advocaat Sander Arts van Singel Advocaten Breda wordt bijgestaan.

Eshetu A. wordt verdacht van betrokkenheid bij oorlogsmisdaden in de jaren 70 van de vorige eeuw in Ethiopië. Nadat het bewind van keizer Haile Selassie ten val was gekomen, is het Derg regime aan de macht gekomen, een op communistische/stalinistische leest gestoelde organisatie. Mengistu stond aan de leiding van de Derg en is gevlucht naar Zimbabwe waar hij onder bescherming van Mugabe tot heden verblijft.

Cliënt wordt verdacht als betrokkende van dit regime, zich schuldig te hebben gemaakt aan grootschalige opsluiting van mensen, marteling en het doden van mensen. Volgens het Openbaar Ministerie is het nooit eerder voorgekomen dat een Nederlander van meer ernstige feiten wordt verdacht dan in deze strafzaak.

mr. Sander Arts, advocaat bij Singel Advocaten Breda, treedt op als advocaat van Eshetu A. Voor de strafzaak zijn drie zittingsweken gereserveerd bij de Rechtbank Den Haag, die zaken over oorlogsmisdaden behandelt.

Volgende week komt de verdediging aan het woord tijdens het pleidooi, waar twee dagen voor zijn ingeruimd.

Cliënt ontkent betrokkenheid bij de misdrijven die hem worden aangerekend. Hij is lid geweest van het DERG regime, maar was persoonlijk niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de ernstige feiten die mogelijk hebben plaatsgevonden. In het pleidooi zal worden aangevoerd dat deze betrokkenheid uit het dossier ook onvoldoende naar voren komt.

Voor een eerste reactie wordt verwezen naar de eerdere uitzending van RTLnieuws (klik hier voor de videopagina of klik op de video hiernaast) en de reactie van de verdediging van vandaag in NRC Handelsblad (hieronder gedeeltelijk opgenomen).

 

advocaat breda eshetu a oorlogsmisdrijven

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat Sander Arts over Eshetu A / RTL Nieuws

Advocaat Sander Arts over strafzaak Ethiopië / RTL4 Nieuws

Mega-strafzaak Eshetu A. verdacht van oorlogsmisdrijven in Ethiopië jaren 70

30-10-2017