Veroordeling doodslag voor 31 keer steken met mes

Veroordeling doodslag voor 31 keer steken met mes

De rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, heeft op 7 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over doodslag.

Veroordeling doodslag voor 31 keer steken met mes

De verdachte in deze zaak stond terecht voor moord, dan wel doodslag. Hij werd er immers van verdacht opzettelijk en al dan niet met voorbedachten rade het slachtoffer van het leven te hebben beroofd door met een mes meermalen in het lichaam van het slachtoffer te hebben gestoken.

 

Feiten en omstandigheden

Op de dag van het incident kregen verbalisanten de melding dat er in Breda een persoon was neergestoken. Ter plaatse zagen de verbalisanten dat het slachtoffer een groot mes tussen haar oksel en de borst in het lijf had zitten. Het slachtoffer had meerdere steekwonden op haar armen, handen, rug en benen. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis, waar zij is overleden. De verdachte is ter plaatse aangehouden. In totaal zijn er 25 steekletsels en 6 snijletsels gevonden op het lichaam van het slachtoffer.

 

Verklaringen

De verdachte heeft verklaard dat hij meerdere malen heeft gestoken met een mes. Verder heeft hij verklaard dat hij die dag met het slachtoffer had afgesproken. Ze hadden een conflict en de verdachte is naar de auto gelopen waar het slachtoffer zich bevond. Tijdens een woordenwisseling werd de verdachte boos en verloor hij de controle over zichzelf. De verdachte kan zich herinneren dat hij haar in de auto heeft gestoken. Toen het slachtoffer de auto uitging, is hij haar achterna gelopen. Ook buiten de auto heeft hij haar nog gestoken, aldus de verdachte. Hij had bloed aan zijn handen en kleren. Getuigenverklaringen schetsen ongeveer hetzelfde scenario.

De rechtbank Breda acht op basis van het bovenstaande bewezen dat de verdachte meerdere malen met een mes in het hart, de borst, rug en schouder van het slachtoffer heeft gestoken. Hierdoor zijn het hart, de borstwand en de rechterlong geperforeerd, als gevolg waarvan het slachtoffer is overleden. De rechtbank oordeelt dat de verdachte zowel in de auto als op straat meerdere malen heeft gestoken, in totaal 31 keer. Door herhaaldelijk met het mes op het slachtoffer in te steken heeft de verdachte volgens de rechtbank opzet gehad op de dood van het slachtoffer en haar dus opzettelijk van het leven beroofd. De rechtbank is van mening dat onvoldoende uit te sluiten is dat er sprake is geweest van besluitvorming en uitvoering van het feit in een plotselinge drift, hetgeen aansluit bij het standpunt van de strafrechtadvocaat. Hierdoor is voorbedachte raad niet bewezen, waardoor de verdachte is vrijgesproken van moord. De verdachte is schuldig aan doodslag en is hiertoe veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 13 jaar.

 

Advocaat doodslag Breda

Zelf verdacht van doodslag? Een ervaren strafrechtadvocaat uit Breda kan u bijstaan! De raadsman zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat uit Breda direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vast tarief en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Fatal error: Call to a member function getType() on null in /www/htdocs/advoc/private/compile/www.singeladvocaten.nl/52270a72bff0600ba7c728d53ad4f4608a72a75a.file.include.tpl.php on line 30