Doodslag op ex-partner door dichtknijpen keel, slaan en afklemmen luchtpijp met tie-wrap

Doodslag op ex-partner door dichtknijpen keel, slaan en afklemmen luchtpijp met tie-wrap

De rechtbank Zeeland-West-Brabant, zittingsplaats Breda, heeft op 17 oktober 2019 uitspraak gedaan in een zaak over doodslag.

Doodslag op ex-partner door dichtknijpen keel, slaan en afklemmen luchtpijp met tie-wrap

De verdachte in deze zaak stond terecht voor doodslag op zijn ex-partner. Hij werd er immers van verdacht het slachtoffer opzettelijk van het leven te hebben beroofd door de luchtpijp van het slachtoffer te hebben dichtgeknepen/afgeklemd, de mond en neus van het slachtoffer te hebben dichtgedrukt/dicht gehouden, met een tie-wrap de luchtpijp van het slachtoffer te hebben afgeklemd/dichtgeknepen en door haar meerdere keren op het hoofd en lichaam te hebben geslagen.

 

Feiten en omstandigheden

Op de desbetreffende dag is melding gedaan dat een man zijn vrouw had vermoord in haar woning. Toen de verbalisanten ter plaatse kwamen hebben zij het slachtoffer zonder ademhaling en hartslag aangetroffen in bed. Besloten werd de vrouw te reanimeren. Op enig moment constateerde een verbalisant dat er een tie-wrap om de nek van de vrouw zat. Deze zat zo strak, dat deze bijna niet zichtbaar was doordat de huidplooien over de tie-wrap heen zaten. Op een gegeven moment werd gestopt met beademen van het slachtoffer, de vrouw werd als overleden beschouwd.

 

Oordeel rechtbank Breda

De rechtbank stelt, op grond van de bevindingen van de verbalisanten, het sporenonderzoek en het sectierapport, dat het slachtoffer op zeer gewelddadige wijze om het leven is gebracht. Terwijl zij op bed lag is er flink op haar ingeslagen, zowel op het hoofd als op de romp en werd zij gewurgd door een tie-wrap. De rechtbank gaat er aan de hand van de bevindingen vanuit dat de doodsoorzaak een zuurstofgebrek is, dat is ontstaan als gevolg van de geweldsvormen.

De rechtbank oordeelt, op grond van getuigenverklaringen die grotendeels worden ondersteund door camerabeelden, dat de verdachte de enige persoon is geweest die naast het slachtoffer in de woning aanwezig is geweest. Gelet op de aanwezigheid van enkel de verdachte en het slachtoffer in de woning ten tijde van het incident, de aanwezigheid van de verdachte bij de plaats delict direct na het incident, het feit dat dat hij zich direct bij aankomst van de politie in de boeien wilde laten slaan, zijn recente verwondingen aan handen en vingers in samenhang met het gebruikte geweld, de twee grote bloedsporen van het slachtoffer op het midden van zijn T-shirt, de verklaring van de verdachte die aansluit op andere bewijsmiddelen en zijn uitingen tegenover een getuige dat hij zijn vrouw heeft vermoord, is er naar het oordeel van de rechtbank geen twijfel dat de verdachte degene is geweest die het slachtoffer om het leven heeft gebracht.

De rechtbank acht bewezen dat de verdachte opzettelijk het slachtoffer van het leven heeft beroofd. De rechter acht niet bewezen dat de verdachte het slachtoffer heeft getrapt of geschopt.

Al met al is de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar.

 

Advocaat doodslag Breda

Zelf verdacht van doodslag? Een ervaren advocaat uit Breda kan u bijstaan! De raadsman zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat uit Breda voor doodslag direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op