Veroordeling voor diefstal 100 deodorantflessen door rechtbank Breda

Veroordeling voor diefstal 100 deodorantflessen door rechtbank Breda

Veroordeling voor het stelen van 100 deodorantflessen

Veroordeling voor diefstal 100 deodorantflessen door rechtbank Breda

Op 8 juli jongstleden sloegen twee dieven toe bij de Albert Heijn in Breda. Zij stalen in een keer meer dan honderd deodorant flessen ter waarde van 364 euro. De twee dieven werden op heterdaad betrapt in de supermart. Een van de twee verdachten had haar broek zo vol gepropt met deodorant flessen dat zij bijna niet meer kon lopen. Dit viel natuurlijk op.

Beiden verdachten kwamen voor bij de Rechtbank in Breda.Volgens hun waren de deodorants voor eigen gebruik en hebben ze veel spijt van hun daad. De Officier van Justitie acht dit zeer ongeloofwaardig en zegt dat de verdachten de intentie hadden om de flessen door te verkopen. De officier eist dan ook vier weken gevangenisstraf.

De twee zitten nu sinds 8 juli vast omdat ze niet in Nederland wonen. De advocaat in Breda van verdachten vond de eis van vier weken te hoog en vond een geldboete meer op zijn plaats. De rechter gaat hier niet in mee. Volgens de rechter is er sprake van een strooptocht omdat het hier gaat om honderd flessen deodorant. De rechter legt dan ook een gevangenisstraf van vier weken op met aftrek van het voorarrest.

 

Strafrechtadvocaat voor diefstal in Breda

In deze zaak komt naar voren dat er voor een winkeldiefstal dus wel degelijk een gevangenisstraf opgelegd kan worden door de rechtbank. Om dit te voorkomen is het belangrijk de juiste bijstand in te schakelen. Als u verdacht wordt van diefstal, neemt u dan gratis contact op met een ervaren strafrecht advocaat in Breda. Vaak bereiken wij een substantieel lagere straf dan geëist en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op