Diefstal door inklimming op dak

Diefstal door inklimming op dak

De rechtbank Zeeland-West-Brabant, zittingsplaats Breda, heeft op 6 maart 2019 uitspraak gedaan in een zaak over diefstal door middel van inklimming.

Diefstal door inklimming op dak

De verdachte in deze zaak stond terecht voor diefstal. Hij werd ervan verdacht een loodslab te hebben weggenomen van het dak van een woning door ’s nachts via een ladder op het dak van een woning te klimmen en met een mes de loodslab los te snijden.

 

Oordeel rechtbank Breda

Doordat de verdachte een bekennende verklaring heeft afgelegd ten aanzien van de tenlastegelegde diefstal en daarvan geen vrijspraak is bepleit, acht de rechtbank dit feit wettig en overtuigend bewezen, gelet op de bekennende verklaring en de aangifte.

 

Strafoplegging

De rechtbank Breda is van oordeel dat het een vervelend feit betreft. Ondanks dat de verdachte de diefstal niet heeft kunnen voltooien, is er wel schade ontstaan aan het dak van de woning van het slachtoffer. De verdachte heeft een omvangrijk strafblad, de verdachte is al vele malen veroordeeld voor soortgelijke feiten.

De rechtbank stelt dat voldaan wordt aan de eisen die de wet stelt aan het opleggen van de maatregel voor plaatsing van de verdachte in een inrichting voor stelselmatige dader (ISD-maatregel). Uit justitiële documentatie, rapporten van de reclassering en de verklaring van de verdachte zelf blijkt dat de verdachte in het verleden al vele problemen heeft gehad. De rechtbank Breda stelt met de reclassering vast dat de verdachte voor het eerst in zijn leven gemotiveerd lijkt te zijn om zijn leven te veranderen. De rechtbank legt, gezien de omslag in de houding van de verdachte, geen onvoorwaardelijke ISD-maatregel op, maar legt deze voorwaardelijk op. De verdachte is derhalve voor de diefstal veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke ISD-maatregel voor de duur van twee jaar, met een proeftijd van twee jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden gesteld, zoals een meldplicht, ambulante behandeling met de mogelijkheid tot een kortdurende klinische opname en begeleid wonen of maatschappelijke opvang.

 

Advocaat Breda

Zelf verdacht van diefstal? Een ervaren advocaat uit Breda kan u bijstaan! De advocaat Breda zal uw processtukken opvragen waardoor een goed en sterk verweer wordt gevoerd. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat Breda voor diefstal direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op