Afpersing zwerver door hem naakt de straat op te sturen

Op 9 november jongstleden deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot afpersing

Afpersing zwerver door hem naakt de straat op te sturen 

Verdachte had nog 150 euro tegoed van een dakloze man en vond dat hij dat eindelijk maar eens terug moet betalen. Volgens de vriendin van de dakloze man ging het om een schuld vanwege cocaïne. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda is dit niet waar. Cliënt heeft met de dakloze afgesproken dat hij van zijn zwerversuitkering steeds in termijnen twintig euro zou betalen. Verdachte had het geld aan slachtoffer geleend voor dagelijkse boodschappen. De aflossingen van de schuld bleven echter uit.

Volgens het slachtoffer is hij geslagen en nam verdachte in september jongstleden zijn kleding in beslag als onderpand voor de betaling.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

De Officier van Justitie eiste eerder een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De strafrecht advocaat in Breda van verdachte is van mening dat de strafeis van de officier te hoog is. De rechtbank is dit met de advocaat eens. Aan verdachte wordt een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd.

 

Contact ervaren strafrecht advocaat afpersing Breda

In deze zaak komt duidelijk het belang van een strafrechtadvocaat naar voren. In dit geval kon er een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden voorkomen worden. Als u verdachte wordt van afpersing in Breda, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Wij werken landelijk en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op