Gevangenisstraf en hoge schadevergoeding voor afpersing met naaktfoto’s

Gevangenisstraf en hoge schadevergoeding voor afpersing met naaktfoto’s

Op 8 februari deed de rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot afpersing.

Gevangenisstraf en hoge schadevergoeding voor afpersing met naaktfoto’s

Twee mannelijke verdachten deden zich op datingsites voor als meisjes van 18 jaar. Tijdens de gesprekken die zij met verschillende mannen voerden werd net gedaan alsof zij meisjes van 14 jaar waren. De slachtoffers werden overgehaald om naaktfoto’s van zichzelf te sturen. Als de mannen dit niet deden verscheen een melding op hun scherm dat ze strafbaar waren en dat ze geld moesten betalen om te voorkomen dat de foto’s verspreid zouden worden. In een paar gevallen werden de foto’s ook daadwerkelijk openbaar gemaakt door de verdachten. Een gehandicapte man uit Oosterhout werd 28.000 euro afhandig gemaakt.

Beiden verdachten waren aanwezig met hun strafrechtadvocaat bij de zitting in Breda. De 22-jarige verdachte uit Tilburg kreeg een gevangenisstraf van twintig maanden opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De andere verdachte, een 20-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg twee jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook veroordeelde de Rechtbank Breda de daders tot het betalen van schadevergoeding uiteenlopend van 500 euro tot ruim 29.000.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat in Breda

Als strafrechtadvocaat in Breda, zien wij dat de geldboetes voor afpersing heel hoog op kunnen lopen, zoals ook in deze zaak. Tevens wordt er vaak een gevangenisstraf geëist door het Openbaar Ministerie. Het is belangrijk om deskundige bijstand in te schakelen. Daarmee wordt de kans kleiner dat u een gevangenisstraf of torenhoge boete opgelegd krijgt. Als strafrecht advocaat in Breda behandelen wij vaak zaken met betrekking tot afpersing en bereiken wij vaak een lagere straf. Als u vervolgd wordt voor afpersing, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op