Bedreiging agent op Tilburgse kermis

Bedreiging agent op Tilburgse kermis

Op 7 augustus 2017 heeft de Rechtbank Breda uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot bedreiging

Bedreiging agent op Tilburgse kermis 

Verdachte is een man die op de Tilburgse kermis de hulpdiensten belemmerde toen deze een jongetje uit een attractie probeerde te redden. Het jongetje was bekneld te komen zitten. Verdachte was geen eigenaar van de kermisattractie, maar exploiteerde deze attractie jarenlang samen met zijn vrouw. Hij wist dus precies hoe hij het jongetje kon bevrijden. Volgens de Kermisbond had de man absoluut geen kwaad in de zin toen hij de politie bedreigde. Hij wilde slechts helpen. Hij weet precies hoe de attractie werkt en hoe hij moet handelen als er ongelukken gebeuren. Volgens verdachte had hij het jongetje drie kwartier eerder kunnen bevrijden dan de politie.

De man werd afgevoerd door de politie omdat er sprake was van een bedreiging jegens de agenten en hulpverleners.

De politie voert samen met het Openbaar Ministerie al jaren een streng beleid op het gebied van geweld en bedreiging tegen politieagenten en hulpverleners. De politie pakt dit met voorrang op en het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht om veel zwaardere straffen te eisen. De rechtbank in Breda brengt tijdens de zitting naar voren dat er normaal voor bedreiging een geldboete wordt opgelegd. Omdat er sprake is van bedreiging tegen hulpverleners wordt er nu een gevangenisstraf van 16 dagen opgelegd. Deze hoeft verdachte echter niet uit te zitten omdat hij deze dagen al in voorarrest heeft doorgebracht.

 

Strafrechtadvocaat Breda voor bedreiging 

Als advocatenkantoor in Breda zien wij vaak zaken zoals bedreiging voorbij komen. Er kunnen forse straffen opgelegd worden, en een gevangenisstraf is dan ook zeker niet uitgesloten. Als u verdacht wordt van bedreiging (jegens hulpverleners), neemt u dan gratis contact op met een ervaren strafrechtadvocaat in Breda. Wij zijn gespecialiseerd in strafrecht, waaronder bedreiging en bereiken vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op