Advocaat Sander Arts gesprek grapperhaus

Advocaat in Breda Sander Arts bij gesprek met minister in Rechtbank

Op 30 september was er een besloten bijeenkomst over het overlijden van advocaat Derk Wiersum. met ministers Grapperhaus en Dekker in de rechtbank Breda. Advocaat Sander Arts van Singel Advocaten was hierbij aanwezig

De bijeenkomst is belegd naar aanleiding van het recente tragische overlijden (moord) op strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Doel van de bijeenkomst was het delen van ervaringen en zorgen, waarbij ook aan de orde kwam het mogelijk reageren op deze gebeurtenis. Beveiligingsmaatregelen zijn hierbij ook aan de orde geweest. Advocatenkantoor Singel Advocaten in Breda was uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Middels praatsessies aan aparte tafels zijn na gesprekken met minister Ferd Grapperhaus (veiligheid en justitie), Sander Dekker (rechtsbescherming), de nationaal coordinator terrorismebestrijding en de plaatselijk Deken, voorstellen gedaan om tot een verbeterd stelsel te komen voor beveiliging én het herkennen of melden van signalen van dreiging. Ook mr. Sander Arts, advocaat in Breda van Singel Advocaten, heeft hierbij enkele voorstellen gedaan die ook later door de minister zijn overgenomen.

Hoewel het uitgesloten is in het vak van strafrechtadvocaat élk risico uit te bannen, is het wel van belang signalen waar mogelijk te onderkennen en een helder plan van aanpak te hebben hoe te handelen in een voorkomend geval. 

Voor het artikel in dagblad bndestem kunt u hier klikken. (ook downloadbaar op deze pagina).

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Artikel bespreking minister en Singel Advocaten