Advocaat Vuurwerkzaken Sander Arts bij Omroep Brabant

Advocaat vuurwerk mr. Sander Arts bij Omroep Brabant: Over straffen op illegaal vuurwerk

Mr. Sander Arts van Singel Advocaten advocaat vuurwerk zaken geeft bij Omroep Brabant zijn mening over straf en aanpak van illegaal vuurwerk dit jaar

Advocaat Vuurwerkzaken Sander Arts bij Omroep Brabant

Advocaat vuurwerkzaken van Singel Advocaten, mr. Sander Arts, heeft op 6 december 2020 bij omroep brabant (klik hier) in een artikel van journaliste Tessel Linders, uitleg gegeven over de juridische gevolgen bij het kopen en bezit van illegaal vuurwerk, zoals shells, cobra's en flowerbeds.

Wat mensen zich vaak niet realiseren is dat de straf op het bezit van illegaal vuurwerk fors is. Kwam je in het verleden nog vaak met een geldboete weg, tegenwoordig worden vaak stevige werkstraffen opgelegd en is ook gevangenisstraf niet uitgesloten. Mensen weten heus wel dat het bezit van shells of coba6 illegaal is. Wat men zich echter vaak niet realiseert is dat al snel gevangenisstraf dreigt. 

 

Uit de hand gelopen vuurwerk hobby

Sander staat al de nodige jaren mensen bij die verdacht worden van verkoop (handel) en bezit van illegaal vuurwerk. Regelmatig betreft het mensen met een uit de hand gelopen hobby. Elk jaar wordt de voor de buurt gegeven vuurwerkshow groter en groter. Tót dat de politie aan de deur staat, omdat iemand een anonieme melding doet of er iets mis gaat tijdens het afsteken (zoals ontploffing van een shell).

De gevolgen kunnen dan groot zijn, ook in het strafrecht. Op het afsteken van illegaal vuurwerk en zeker op het fabriceren (samenbinden) van delen illegaal vuurwerk, staat als uitgangspunt gevangenisstraf. Zeker als er dan een handelshoeveelheid wordt aangetroffen is het belangrijk dit serieus te nemen.

 

Politieverhoor voor illegaal vuurwerk

Mocht u worden geconfroneerd met een politieverhoor waar u wordt gehoord als verdacht voor bezit of verkoop van illegaal vuurwerk, is het belangrijk een ervaren advocaat in te schakelen. Een eenmaal afgelegde verklaring kan later niet meer worden ingetrokken. Ook kunt u met verplichtingen om mee te werken aan het onderzoek worden geconfronteerd. Het is voor uw strafzaak dan ook van belang om zo snel mogelijk te bespreken hoe de verdediging kan worden gevoerd.

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Advocaat vuurwerk zaken

Vuurwerk advocaat

Specialist in illegaal vuurwerk

mr. S. Arts (Sander) is meer dan 24 jaar advocaat. Hij heeft als advocaat veel ervaring in zaken voor de economische politierechter en meervoudige strafkamer, waaronder vuurwerkzaken. Sander is informeel, maar ook direct. Hij laat niet over zich heen lopen, aldus zijn vele cliënten

Contactformulier advocaat voor illegaal vuurwerk

Direct gratis vrijblijvend contact met advocaat Sander Arts


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.