26 maanden cel en vrijspraak voor kilo's drugs kofferbak

Gevangenisstraf en vrijspraak voor kilo's drugs in kofferbak door Rechtbank Breda

26 maanden en vrijspraak voor kilo’s drugs in kofferbak

Twee mannen zijn eind vorig jaar bij Zevenbergen aan de kant van de weg gezet. De politie trof in de kofferbak ruim zeven kilo harddrugs aan. De mannen werden aangehouden omdat zij een auto hadden gehuurd van een dubieuze autoverhuurder in Brabant. Op dat moment was er een politieactie gaande tegen verschillende autoverhuurbedrijven.

Het gaat om twee mannen uit Rotterdam die een auto huurde bij een autobedrijf in Roosendaal. Ze waren op de terugweg naar huis toen ze op de A16 een stopteken kregen. In de kofferbak werden twee sporttassen aangetroffen met pakketten XTC met een straatwaarde van ruim 140.000 euro.

Begin 2017 komt de zaak op zitting bij de Rechtbank Breda. Beiden verdachten houden vol dat een derde persoon hen naar het autoverhuurbedrijf in Roosendaal heeft gebracht en de tassen in de auto heeft gezet. Dit was volgens hun echter een vage kennis, waar ze de naam en woonplaats niet van weten. De verhuurder van de auto stelt dat de auto leeg is afgeleverd aan de twee verdachten. De verdachte die in de auto reed, had geen rijbewijs en huurde de auto op naam van zijn broer. Op de vraag waarom hij helemaal in Roosendaal een auto ging huren, gaf hij geen antwoord.

De rechtbank Breda acht het verhaal van de bestuurder zeer ongeloofwaardig en legt de man 26 maanden gevangenisstraf op. De andere verdachte wordt vrijgesproken. De advocaat in Breda van verdachte gaf namelijk aan dat hij alleen mee was gereden voor de gezelligheid en dat er onvoldoende bewijs is om aan te tonen dat hij wist van het drugstransport. De rechtbank gaat hierin mee en spreekt de man vrij.

In deze zaak komt duidelijk het belang van een strafrechtadvocaat naar voren. Door het pleidooi van de raadsman kon in dit geval vrijspraak worden bereikt voor de medeverdachte. Als u wordt verdacht van het in bezit hebben of verkopen van harddrugs, neemt u dan gratis contact op met een ervaren advocaat in Breda. Doordat wij gespecialiseerd zijn in strafzaken, bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.

 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op