zwaardere straffen voor geweld onder invloed

Geweld onder invloed van alcohol of drugs voortaan zwaarder bestraft

Geweld onder invloed van alcohol of drugs voortaan zwaarder bestraft

Per 1 juli 2017 wordt geweld onder invloed van alcohol of drugs zwaarder bestraft. Als u verdacht wordt van bijvoorbeeld mishandeling of openlijke geweldpleging, dan is de politie bevoegd om een alcohol- of drugstest bij u uit te voeren.

Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is geweld nooit goed te praten. Alcohol en drugs aanvoeren als verzachtende omstandigheden kan niet meer. Volgens het minister van Veiligheid en Justitie ben je dubbel verantwoordelijk als je onder invloed geweld pleegt en je weet dat je geneigd bent snel geweld te gebruiken. Vanaf nu zullen er dan ook zwaardere straffen geëist worden.

Uit onderzoek komt naar voren dat 26 tot 43 procent van het geweld in Nederland in verband staat met alcohol en/of drugsgebruik. Bij uitgaansgeweld ligt dat op 70 tot 80 procent. Ook leidt geweld onder invloed vaak tot veel zwaarder letsel bij het slachtoffer.

Als u wordt aangehouden op verdenking van mishandeling, vandalisme of openlijke geweldpleging, is de politie bevoegd om een alcohol en/of drugstest uit te voeren. Als de test positief is, volgt een vervolgonderzoek. Bij een veroordeling, zal de straf dan waarschijnlijk hoger uitvallen.

Nu zwaarder gestraft mag worden voor geweldsdelicten waar alcohol en/of drugs in het spel is, is het belangrijk u bij te laten staan door een ervaren advocaat. Als u vervolgd wordt voor een geweldsdelict in waarbij sprake was van alcohol of drugsgebruik, neemt u dan vrijblijvend contact op met een advocaat in Breda. Als advocaat bereiken wij vaak geen of een lage straf voor het feit waarvoor u wordt vervolgd.


 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op