Zedenverdachte in vrijheid met enkelband

Zedenverdachte in vrijheid met enkelband

Zedenverdachte in vrijheid met enkelband.

Zedenverdachte in vrijheid met enkelband

Een 19-jarige verdachte uit Bavel wordt verkrachting van een meisje van 12 jaar en ontucht met een 13-jarig meisje ten laste gelegd. De ontuchtige handeling bestond uit grooming, oftewel ‘digitaal kinderlokken’. Verdachte zit al sinds juni vorig jaar in detentie.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de Officier van Justitie staat het vast dat verdachte het feit heeft begaan. De jongen zou met veel erg jonge meisjes contact hebben gezocht via Skype en Snapchat. Volgens zijn strafrechtadvocaat in Breda en gedragsdeskundigen is de kans op herhaling nu erg klein en moet daar rekening mee gehouden worden. De advocaat brengt tijdens de zitting in Breda naar voren dat er rekening moet worden gehouden met de persoonlijke belangen van de jongen, die graag door wil met zijn studie. In beginsel mag iemand volgens de Europese regels zijn proces in vrijheid afwachten. Volgens de strafrechtadvocaat heeft haar cliënt het enorm zwaar in de gevangenis. Hij moest al meerdere keren worden overgeplaatst omdat hij bedreigd en mishandeld werd door mede-gedetineerden.

De rechtbank in Breda heeft besloten dat hij naar huis mag met een enkelband, maar hij moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Hij mag zijn computers alleen gebruiken voor huiswerk en absoluut geen contacten leggen via social media. Dat wordt ook gecontroleerd. Verder moet hij zich onder klinische behandeling stellen. Ook krijgt hij een contactverbod opgelegd met de nu bekende, mogelijke slachtoffers. Hij mag zich niet vertonen in de stad waar zij wonen.

Verdachte mag dus met enkelband de zitting afwachten. Het OM is nog bezig met het onderzoek naar contacten die verdachte zou hebben gehad via chat-sites en wat daarvan de aard was. Ook is een rechtshulpverzoek gedaan aan de Verenigde Staten, om accountgegevens van social media te achterhalen.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat Breda

Een ervaren strafrechtadvocaat kan er in bepaalde gevallen voor zorgen dat een zitting in vrijheid afgewacht kan worden. Als u of een naaste verdacht wordt van een zedendelict, neemt u dan contact op met ons advocatenkantoor in Breda. Als strafrechtadvocaat behandelen wij vaak ontuchtzaken en bereiken wij vaak een goed resultaat. Als u strafrechtelijk vervolgd wordt, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op! 

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op