Taakstraf voor witwassende goudhandelaar

Taakstraf voor witwassende goudhandelaar

Op 31 oktober 2017 deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot witwassen

Taakstraf voor witwassende goudhandelaar

Op de bankrekening van verdachte werd 28.000 euro gestort. Later kocht hij voor 60.000 euro aan goud bij een goudwisselkantoor. Er kan niet achterhaald worden waar het geld vandaan komt. Volgens verdachte handelt hij in goud en heeft hij het geld zo verdiend.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de Officier van Justitie kocht hij de goudstaven met geld dat uit criminaliteit afkomstig was. Het Openbaar Ministerie eist een half jaar gevangenisstraf. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte is dit een te hoge straf. De zaak komt volgens hem veel te laat op zitting aangezien de feiten uit 2014 zijn. Verdachte heeft zich verder ook nooit schuldig gemaakt aan soortgelijke feiten.

De Rechtbank Breda gaat mee in het verweer van de strafrechtadvocaat en legt een aanzienlijk lagere straf op dan geëist door de officier. De rechtbank leg een taakstraf van 180 uur op.

 

Gratis contact advocaat Breda witwassen 

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren strafrechtadvocaat naar voren. Als advocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht en bereiken wij vaak een aanzienlijk lagere straf en mogelijk vrijspraak in zaken met betrekking tot witwassen. Als u een dagvaarding heeft ontvangen voor witwassen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op