Vrijspraak verduistering door Parket bij de Hoge Raad

Op 23 augustus heeft het Parket bij de Hoge Raad uitspraak gedaan in een zaak waarin verdachte ervan werd verdacht een huurauto te hebben verduisterd.

Vrijspraak verduistering door Hoge Raad

Verdachte werd er in deze zaak van verdacht een huurauto te hebben verduisterd. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft verdachte hiertoe een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van drie weken voor opgelegd. Het parket bij de Hoge Raad oordeelt anders.

De advocaat van verdachte heeft betoogd dat er onvoldoende bewijs is om tot een bewezenverklaring te kunnen komen. Verdachte heeft immers verklaard de auto voor onbepaalde tijd te hebben gehuurd. De door aangever overgelegde huurovereenkomsten voor bepaalde tijd zijn niet ondertekend en gelden dus niet als bewijs. Wederrechtelijke toe-eigening kan niet worden bewezen volgens de advocaat van verdachte.

De Hoge Raad volgt het standpunt van de advocaat van verdachte en oordeelt dat het enkel niet op tijd terugbrengen van de gehuurde auto nog geen wederrechtelijke toe-eigening oplevert. Voor wederrechtelijke toe-eigening is het nodig dat verdachte zonder daartoe gerechtigd te zijn als heer en meester beschikken is gaan beschikken. Dat verdachte dit is gaan doen blijkt niet uit de bewijsvoering, verdachte huurde de auto en was van mening dat dit voor onbepaalde tijd was. Verdachte heeft de auto ten onrechte, zonder daarvoor te betalen, voor langere tijd onder zich gehouden, maar dit levert nog geen verduistering op. Verdachte werd vrijgesproken van verduistering.

De advocaat van verdachte heeft er in deze zaak voor gezorgd dat verdachte werd vrijgesproken van verduistering. Indien u eveneens wordt verdacht van verduistering kunt u vrijblijvend contact opnemen met het advocatenkantoor Breda zodat een advocaat Breda u kan bijstaan in uw zaak over verduistering. De advocaat Breda zal er, indien mogelijk, voor zorgen dat u wordt vrijgesproken van verduistering.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op