Vrijspraak oprollen hennepkwekerij door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op 14 augustus 2014 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak over het oprollen van een hennepkwekerij.

Vrijspraak oprollen hennepkwekerij

De verdachte in deze zaak werd verdacht van het kweken van hennep en de diefstal van stroom. Er was een melding dat een persoon zakken met hennepafval bij de milieustraat had weggezet, aan de hand van het kenteken kwam de politie uit bij verdachte. Aan de hand hiervan werden verschillende onderzoeken ingesteld, zoals een warmtemeting.  De conclusie was dat hennepkwekerij stroom afnam van het netwerk van Enexis.

Vervolgens werd, na het ontvangen van de bevoegdheid daartoe, de woning door de politie binnengetreden en werd er een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant concludeerde echter dat, gezien vormfouten van de onderzoekers, alleen de handmatige warmtemeting als aanwijzing voor de aanwezigheid van een hennepkwekerij resteerde. De rechtbank oordeelde dat deze enkele aanwijzing onvoldoende was om de verdenking te rechtvaardigen dat verdachte zich schuldig had gemaakt aan het kweken van een hennepkwekerij en het aftappen van stroom. Hiertoe was er geen redelijk vermoeden van schuld en had het binnentreden van de woning niet plaats mogen vinden.

De rechtbank sloot daarom de resultaten die uit het vormverzuim waren verkregen uit van het bewijs. De resterende bewijsmiddelen leverden onvoldoende wettig bewijs op om te kunnen komen tot een bewezenverklaring van het tenlastegelegde. Verdachte werd vrijgesproken.

Een advocaat uit Breda kan u bijstaan indien u wordt verdacht van het kweken van een hennepkwekerij. Ook indien u het feit wel heeft begaan, maar er vormfouten zijn gemaakt in uw proces kan er door een advocaat van het advocatenkantoor uit Breda, indien mogelijk, vrijspraak worden bereikt.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met een advocaat uit Breda

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op