Vrijspraak openlijke geweldpleging door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op 5 juni 2015 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant vrijgesproken in een zaak over openlijke geweldpleging.

Vrijspraak openlijke geweldpleging discotheek

Verdachte werd ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. Hij werd ervan verdacht met een ander of met anderen, op een voor het publiek toegankelijke plaats, namelijk de discotheek, openlijk geweld te hebben gepleegd in vereniging met anderen.

De advocaat van verdachte is van mening dat er niet tot een bewezenverklaring van openlijke geweldpleging kan worden gekomen en dat verdachte daartoe dient te worden vrijgesproken. De afgelegde verklaringen zijn tegenstrijdig, waardoor niet met voldoende zekerheid kan worden gesteld dat verdachte degene is geweest die openlijk geweld heeft toegepast. Daarnaast is niet vast komen te staan dat er sprake was van enige vorm van samenwerking tussen verdachte en zijn broer, de medeverdachte. De advocaat van verdachte bepleit hiertoe vrijspraak.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant volgt het standpunt van de advocaat van de verdachte en komt tot het standpunt dat niet wettig en overtuigend kan worden bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan openlijke geweldpleging en spreekt verdachte hiervan vrij. Een advocaat in Breda kan u, indien u wordt verdacht van openlijke geweldpleging, als geen ander bijstaan om te bewijzen dat u niet schuldig bent, om zo een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak voor u te bereiken, net als in deze zaak.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op