Vrijspraak diefstal door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op 15 juni 2016 is verdachte door de Rechtbank Zeeland-West-Brabant vrijgesproken voor diefstal van geld van de opa van de echtgenote van verdachte.

Vrijspraak diefstal van geld opa

Verdachte werd in deze zaak verdacht van diefstal. Aan verdachte is tenlastegelegd dat hij samen met zijn echtgenote geld zou hebben gestolen van de opa van zijn echtgenote, te weten een geldbedrag van maar liefst 198.378,02 euro. Verdachte en zijn echtgenote hebben daartoe bij geldautomaten geld gepind met de bankpas van haar opa.

De advocaat van verdachte stelt dat verdachte van de diefstal van het geld moet worden vrijgesproken, aangezien de echtgenote van verdachte al zijn bankzaken regelde en verdachte zich daar niet mee bezig hield. Hierdoor kan opzet niet bewezen worden. Daarnaast is de advocaat van mening dat het bewijs voor het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening ontbreekt. Indien verdachte al wist dat zijn echtgenote geld pinde met die bankpasjes, wist verdachte niet dat dat geld zonder toestemming van haar opa werd gepind en dus wederrechtelijk werd toegeëigend. Daarnaast is niet gebleken dat verdachte zelf geld heeft gepind uit de pinautomaten. De advocaat van verdachte is daartoe van mening dat verdachte moet worden vrijgesproken van diefstal.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant volgt het standpunt van de advocaat van verdachte en spreekt verdachte vrij van het aan hem tenlastegelegde feit, diefstal. Bijstand van een advocaat kan er dus voor zorgen dat u indien u verdacht wordt van diefstal, indien mogelijk, wordt vrijgesproken. Neem contact op met het advocatenkantoor Breda zodat een advocaat uit Breda u kan bijstaan in uw zaak over diefstal.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op