De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft vrijgesproken in een zaak over afpersing.

Op 17 februari 2015 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant zich gebogen over een afpersingszaak, waarbij verdachte uiteindelijk is vrijgesproken.

Vrijspraak afpersing

Verdachte is tenlastegelegd dat hij in het Valkenbergpark in Breda heeft medegepleegd aan afpersing van het slachtoffer. Hierbij is geweld toegepast door medeverdachten, waarna het slachtoffer is overgegaan tot betaling van een geldsom.

De advocaat van verdachte stelt zich op het standpunt dat medeplegen van afpersen niet kan worden bewezen. Verdachte heeft geen geweld toegepast tijdens het incident en heeft het geld van de afpersing niet onder zich genomen. Er is volgens de advocaat van verdachte onvoldoende vast komen te staan dat verdachte in het park uitvoeringshandelingen heeft verricht.  Aan het niet distantiëren kan slechts beperkt gewicht worden toegekend, aangezien verdachte wel aanwezig was in het park maar verder niet heeft geholpen bij de afpersing.  De advocaat van verdachte stelt zich op het standpunt dat verdachte te dient te worden vrijgesproken van medeplegen tot afpersing.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant deelt deze mening en komt tot de beslissing dat de verdachte vrijgesproken moet worden van afpersing. De advocaat van verdachte heeft er in deze zaak voor gezorgd dat verdachte werd vrijgesproken van afpersing, iets waar verdachte anders een strafblad voor zou krijgen wat nadelige gevolgen zal hebben. Indien u verdacht wordt van afpersing kunt u vrijblijvend contact opnemen met het advocatenkantoor in Breda. De advocaat uit Breda zal u bijstaan in uw proces over afpersing en zal, indien mogelijk, vrijspraak voor u bereiken.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op