De rechtbank Breda heeft vernieling uitgesloten

De Rechtbank Breda heeft vernieling uitgesloten. 

Vernieling uitgesloten door Rechtbank Breda

Verdachte werd ervan verdacht dat hij in Zevenbergen heeft gedreigd met zware mishandeling, verdachte heeft namelijk opzettelijk gedreigd met een buigijzer door met kracht tegen de gevel van de woning geslagen en daarbij gezegd: "Doe open anders kom ik naar binnen en/of kom dan, dan vechten we het uit". Daarnaast werd hij ervan verdacht de gevel van de woning gelegen en of een houten tuinbank en of een tuinstoel en of een tuinbeeld dat bezit was van de aangever heeft vernield. De verdachte was ten tijde van het plegen van de feiten niet van tafel en bed of goederen gescheiden van zijn echtgenote, tegen wie de misdrijven zijn gepleegd.

De advocaat van de verdachte stelde zich op het standpunt dat de vervolging van verdachte voor de vernieling of beschadiging wordt uitgesloten, aangezien verdachte en slachtoffer ten tijde van de misdrijven niet waren gescheiden.  De goederen waren kortgezegd mede-eigendom van verdachte. Vervolging wordt in deze gevallen door de Nederlandse wet- en regelgeving uitgesloten.

De rechtbank acht de dreiging met zware mishandeling wettig en overtuigend bewezen, wat blijkt uit  de bekennende verklaring van verdachte zelf afgelegd bij het politieverhoor en de aangifte van de echtgenote. De rechtbank Breda is het standpunt van de advocaat van de verdachte eens dat vernieling wordt uitgesloten, aangezien verdachte ten tijde van het plegen van de feiten nog niet van tafel en bed of goederen was gescheiden van zijn echtgenote tegen wie het misdrijf is gepleegd. De rechtbank verklaart de Officier van Justitie niet-ontvankelijk voor het in de dagvaarding tenlastegelegde feit: vernieling. De rechtbank veroordeelde verdachte tot een werkstraf van 40 uren voorwaardelijk.

De advocaat van verdachte heeft er in deze zaak voor gezorgd dat verdachte een lagere straf heeft gekregen dan waartoe de rechter was gekomen indien vernieling wel bewezen was. Een advocaat uit Breda kan een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, voor u bereiken indien u wordt verdacht van vernieling. Vul het formulier in zodat een advocaat van het advocatenkantoor uit Breda vrijblijvend contact met u kan opnemen en sta er tijdens uw zaak over vernieling niet alleen voor!

Klik hier voor de uitspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op