Vrijspraak verkrachting Tilburgse neparts

Vrijspraak verkrachting Tilburgse neparts

Op 7 november jongstleden deed de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda uitspraak in een zaak over verkrachting. 

Vrijspraak verkrachting Tilburgse neparts

De Tilburgse neparts maakte in de sportschool contact met vrouwen, allemaal uit de buurt. Hij vertelde dat hij arts was en nodigde zijn slachtoffers uit om mee te doen aan een baarmoederonderzoek. Hij ontving de vrouwen in zijn woning in Tilburg en voerde vaginaal onderzoek uit. De vrouwen werkten door het vertrouwen dat ze in de arts hadden vrijwillig mee en soms was er sprake van een financiële vergoeding. Hij zou in totaal 11 vrouwen hebben verkracht en een vrouw hebben aangerand.

Tijdens de rechtszaak in september zei de Officier van Justitie dat het ging om geraffineerde manipulatie, waarbij verdachte jarenlang een web van vertrouwen heeft gesponnen. Hij heeft geen geweld gebruikt of daarmee gedreigd. Dit was niet nodig. De vrouwen vertrouwden hem volledig.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte was er geen sprake van verkrachting. Hij werkt goed mee aan de behandeling en het recidive-risico is volgens zijn advocaat in Breda laag. De Rechtbank ziet verdachte als volledig toerekeningsvatbaar, maar is het eens met de strafrechtadvocaat van verdachte. De kans dat hij in herhaling valt wordt laag ingeschat.

 

Contact ervaren strafrecht advocaat verkrachting Breda

De neparts krijgt een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd. Het belang van een ervaren strafrechtadvocaat komt ook in deze zaak duidelijk naar voren. Er was namelijk zes jaar geëist tegen de man uit Tilburg. Als u verdacht wordt van verkrachting of ontucht in Breda, neemt u dan vrijblijvend contact op met een ervaren strafrecht advocaat. Als advocatenkantoor in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Wij werken voor een vast tarief en op basis van pro deo

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op