De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft uitspraak gedaan in een zaak over valsheid in geschrift

Op 9 april 2015 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot valsheid in geschrift van een voormalige wethouder.

Valsheid in geschrift voormalig wethouder

Verdachte, een voormalig wethouder, werd verdacht van valsheid in geschrift. Hij werd ervan verdacht valse declaratieformulieren te hebben ingevuld waarbij hij reiskosten declareerde die verdachte in het belang van de gemeente Vlissingen gemaakt zou hebben. Daarnaast heeft verdachte valse gegevens verstrekt ten aanzien van zijn woon- en verblijfplaats. De advocaat van verdachte bepleit vrijspraak voor de aan verdachte tenlastegelegde strafbare feiten.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant is van oordeel dat er niet met voldoende zekerheid is vast te stellen dat verdachte de in de tenlastelegging genoemde reizen in werkelijkheid niet heeft gemaakt dan wel niet in het belang van de gemeente Vlissingen heeft gemaakt. Er kan niet zonder redelijke twijfel worden vastgesteld dat verdachte op de genoemde data niet toch op afspraken op de daarin genoemde dagen en of plaatsen is verschenen. Verdachte werd door de rechtbank voor dit feit vrijgesproken.

De rechtbank volgt bij de beslissing over het tweede tenlastegelegde feit de bewijsstukken. Zo heeft verdachte aangifte gedaan van verhuizing, volgens de mede-eigenaresse van de woning heeft verdachte nooit op dat adres gewoond. Hij is volgens haar niet één keer in de woning geweest. Verdachte bevestigde daarnaast dat hij de aangifte onjuist heeft ingevuld en ondertekend. De rechtbank verklaart verdachte voor dit feit dan ook strafbaar. Verdachte krijgt door de rechtbank een gevangenisstraf van twee jaren voorwaardelijk opgelegd en een geldboete van 10.000 euro. Dankzij de advocaat van verdachte is verdachte slechts voor één van de twee tenlastegelegde feiten veroordeeld, de strafmaat had anders zwaarder geweest.

Een advocaat van het advocatenkantoor Breda kan u, indien u verdacht wordt van valsheid in geschrift, door zijn of haar jarenlange ervaring als geen ander bijstaan. De advocaat Breda kan, net als in deze zaak, een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, voor u bereiken.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op