Veroordeling stalking en belaging door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft op 6 november 2015 uitspraak gedaan in een zaak over stalking en belaging.

Uitspraak in zaak over stalking en belaging

Aan verdachte werd stalking en belaging tenlastegelegd. Verdachte heeft slachtoffer veelzijdig tegen haar wil/ongevraagd telefonisch benaderd, haar dreigende berichten gestuurd via bijvoorbeeld Facebook, sms, of e-mail. Daarnaast heeft hij haar in de omgeving van haar woning, werk of sportschool begluurd, hij heeft het slachtoffer achtervolgd en hij heeft gedreigd de sportschool van het slachtoffer in de brand te steken of haar zoontje te doden.

De advocaat van verdachte stelt zich op het standpunt dat de Rechtbank Zeeland-West-Brabant niet tot een bewezenverklaring kan komen van belaging door middel van sms, e-mail en Facebook en wijst er daarbij op dat de wederrechtelijkheid van dit contact ontbreekt.

De rechtbank is echter van mening dat er een dusdanige inbreuk is gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer en veroordeelde de verdachte dan ook voor stalking en belaging.

Een advocaat uit Breda kan u bijstaan indien u verdacht wordt van stalking of belaging. De advocaat van advocatenkantoor Breda zal voor u een zo gunstige mogelijke uitkomst bereiken.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op