TBS voor balkonduwer

TBS voor balkonduwer

Op 6 maart jl. deed de Rechtbank Breda uitspraak in een zaak met betrekking tot zware mishandeling.

TBS voor balkonduwer

Verdachte is een 31-jarige man uit Zevenbergen. Aan verdachte werd ten laste gelegd dat hij zijn buurvrouw op verschrikkelijke wijze mishandelde en daarna over het balkon gooide. Verdachte en het slachtoffer woonden beide in het appartementencomplex in Zevenbergen en waren 16 maart vorig jaar samen wat gaan eten. Eenmaal thuis stond verdachte weer bij haar aan de deur. Toen zijn buurvrouw daar niet van gediend was, sloegen de stoppen volledig door.  

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte was hij in totaal verwarde toestand die avond. Hij dacht dat hij half mens, half robot was. Hij meende ook dubbelspion te zijn en vreesde dat hij die avond uitgeschakeld zou worden. Hij verkeerde in de veronderstelling dat de buurvrouw de controle over zijn lichaam had. En daarom dacht hij een strijd op leven en dood te moeten voeren. Hij wilde de vrouw hoe dan ook doden.

De buurvrouw werd op een ernstige manier in haar woning toegetakeld en uiteindelijk vanaf de derde verdieping van haar balkon geduwd. Overal op het balkon en in de woning is achteraf veel bloed gevonden. Het slachtoffer werd op de grond voor het appartementencomplex aangetroffen. Een deel van haar gezicht was volstrekt onherkenbaar. Haar medische toestand was zo kritiek dat zij een tijd kunstmatig in coma moest worden gehouden.

Volgens gedragsdeskundigen is de man volledig ontoerekeningsvatbaar. Er kan derhalve geen straf worden opgelegd, ook al wordt hij wel schuldig bevonden door de rechtbank. Er wordt een TBS-maatregel opgelegd aan de man en tevens moet hij het slachtoffer 50.000 euro smartengeld betalen. Als ervaren strafrechtadvocaat in Breda zien wij dit soort zaken regelmatig voorbij komen. TBS is een ernstige maatregel. Maar wanneer wordt gesproken van een psychische stoornis? Als strafrecht advocaat kunnen wij u hierover adviseren, als een tbs-maatregel opgelegd dreigt te worden.
 

Vrijblijvend contact strafrecht advocaat Breda zware mishandeling

Als u verdacht wordt van zware mishandeling, neemt u dan vrijblijvend contact op met een ervaren strafrechtadvocaat in Breda. Door veel ervaring in strafzaken bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak!

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Fatal error: Call to a member function getType() on null in /www/htdocs/advoc/private/compile/www.singeladvocaten.nl/52270a72bff0600ba7c728d53ad4f4608a72a75a.file.include.tpl.php on line 30