Sprake van doodslag stiefvader?

Sprake van doodslag stiefvader?

Op 20 oktober jongstleden vond een zitting plaats bij de Rechtbank Breda voor doodslag

Sprake van doodslag stiefvader? 

Aan verdachte wordt doodslag ten laste gelegd van zijn stiefvader. Het slachtoffer is twee dagen na mishandeling door zijn stiefzoon overleden. Zijn moeder was in relatie met het slachtoffer en er was sprake van huiselijk geweld. Toen zijn moeder verdachte opbelde dat ‘er weer hommeles’ was, is verdachte de auto in gestapt en is hij naar het huis van zijn moeder toe gereden. Verdachte trof daar een puinhoop aan en slachtoffer zou hem hebben geslagen, waarop verdachte aan slachtoffer een duw of een stomp tegen de borst heeft gegeven, aldus verdachte. Slachtoffer is twee dagen later overleden.

 

Volgens de Officier van Justitie klopt de verklaring van verdachte niet, en hebben diverse getuigen hem in shock het huis zien verlaten waarna hij met piepende banden is weggereden. Ook zou hij het slachtoffer met een voorwerp hebben geslagen. Verdachte meldde zich pas anderhalve week later bij de politie.

 

Verweer van strafrechtadvocaat Breda

Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte had verdachte niet het idee dat door zijn handelen het slachtoffer kon sterven. De strafrecht advocaat uit Breda liet al doorschemeren dat hij gaat pleiten voor noodweer, zodat zijn cliënt vrijuit gaat. Ook pleit de advocaat in Breda voor mishandeling met dood tot gevolg. Dit zal een fors lagere straf opleveren dan veroordeling voor doodslag, wat nu ten laste wordt gelegd.

 

Contact met ervaren strafrecht advocaat Breda voor doodslag 

De zaak wordt pas in januari verder behandeld. Dan zal duidelijk worden of het beroep op noodweer van de strafrechtadvocaat in Breda gehonoreerd wordt of dat er sprake is van mishandeling met de dood tot gevolg. Als u vervolgd wordt voor doodslag, neemt u dan vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor in Breda. Wij zijn gespecialiseerd in strafrecht, en bereiken vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op