Dronken man rijdt bejaarde dood

Dronken man rijdt bejaarde dood

Op 28 maart jongstleden eiste het Openbaar Ministerie een half jaar cel tijdens de zitting bij de rechtbank Breda tegen een man die onder invloed een bejaarde fietser doodreed.

Dronken man rijdt bejaarde dood 

Op 9 oktober 2016 was verdachte op bezoek geweest bij zijn zoon in Roosendaal. Er reden die dag geen treinen en daarom kroop de automobilist achter het stuur met drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Volgens het OM heeft de man onder invloed van alcohol een bocht in de Zeggeweg gemist en reed hij zo de bejaarde fietser aan. Deze kwam later te overlijden.

Behalve de celstraf eiste het OM ook 18 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid. Met het oog op zijn beroep, de verdachte werkte tot aan het ongeluk als vrachtwagenchauffeur, is een jaar daarvan voorwaardelijk. Omdat hij meteen na het ongeluk zijn rijbewijs moest inleveren en dat pas in april weer terugkreeg, heeft hij de onvoorwaardelijke rijontzegging van zes maanden feitelijk al erop zitten.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte dient de rechtbank rekening te houden met het feit dat de verdachte na het ongeluk ook zijn baan en inkomen is kwijtgeraakt. "Hij is bereid tot een werkstraf, dus een werkstraf met een voorwaardelijke celstraf zou meer op zijn plaats zijn. De rechtbank doet in april uitspraak.

 

Vrijblijvend contact ervaren advocaat Breda rijden onder invloed

Als ervaren strafrechtadvocaat in Breda staan wij regelmatig cliënten bij die hebben gereden onder invloed, al dan niet met een ongeval ten gevolg. U loopt de kans uw rijbewijs kwijt te raken en een gevangenisstraf is niet uitgesloten. Als u verdacht wordt van rijden onder invloed in Breda, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Als ervaren strafrecht advocaat bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op