De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft uitspraak gedaan in een zaak over rijden onder invloed

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft uitspraak gedaan over een zaak waarbij verdachte onder invloed van alcohol een jongeman heeft doodgereden. 

Jongeman overleden door rijden onder invloed

Op 5 april 2015 heeft omstreeks 4 uur ‘s nachts op de Harendonkweg te ’s‑Hertogenbosch een verkeersongeval plaats tussen een bromfiets en een personenauto, welke laatstgenoemde werd bestuurd door verdachte. De bestuurder probeerde op een zeker moment een andere auto in te halen, terwijl uit tegengestelde richting een scooter naderde. De personenauto kwam frontaal in botsing met de scooter. Verdachte, de bestuurder van de personenauto, reed zonder te stoppen onmiddellijk door. Verdachte verklaart later dat hij de auto heeft ingehaald, een klap en een flits heeft gehoord en gezien en daarna is doorgereden. Verdachte is voorafgaand aan het incident in een café geweest. In dit café heeft hij glazen alcohol namelijk wodka 7-up en bier, gedronken. Uit de camerabeelden van het café valt af te leiden dat verdachte een minimum aantal van 15 glazen alcoholhoudende drank heeft genuttigd.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant leidt uit de bewijsmiddelen af dat verdachte is gaan rijden nadat hij meer alcohol had gedronken dan voor een bestuurder van een motorrijtuig is toegestaan. Verdachte heeft na het incident niet meegewerkt aan een blaastest dan wel bloedonderzoek. De bewezenverklaarde gedragingen leidden ertoe dat de rechtbank tot het oordeel kwam dat verdachte doordat hij onder invloed was van alcohol, welbewust het onaanvaardbare risico heeft genomen dat hem tijdens het inhalen een tegenligger tegemoet zou komen met alle ernstige gevolgen van dien. Verdachte heeft, naar het oordeel van de rechtbank, onvoorzichtig en onoplettend gehandeld waardoor er een aanrijding heeft plaatsgevonden en een jonge man is overleden. Verdachte werd veroordeeld voor een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden en rijontzegging voor de duur van 42 maanden.

Een advocaat uit Breda kan u, indien u verdacht wordt van rijden onder invloed, als geen ander bijstaan. In gevallen zoals deze – zeker wanneer er iemand is komen te overlijden -  kunnen de emoties hoop oplopen tijdens verhoren en tijdens de zitting in de rechtbank. De rechter hecht grote waarde aan de verklaringen die u, als verdachte, aflegt. Het is daarom van belang dat u geen verklaringen aflegt waar u later spijt van krijgt, deze zijn namelijk niet/nauwelijks achteraf in te trekken. Een advocaat van het advocatenkantoor uit Breda kan tijdens de verhoren en tijdens de zitting het woord voor u voeren, waardoor een sterk juridisch verweer kan worden gevoerd. De advocaat uit Breda zal een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, voor u bereiken. Vul het formulier van in zodat een advocaat van het Advocatenkantoor Breda vrijblijvend contact met u kan opnemen.

Klik hier voor de uitspraak.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op