‘Drugsopa’ veroordeeld tot gevangenisstraf 108 dagen

‘Drugsopa’ veroordeeld tot gevangenisstraf 108 dagen

Op 7 maart jongstleden veroordeelde de Rechtbank Breda een man voor het telen van hennep en het voorhanden hebben van MDMA

‘Drugsopa’ veroordeeld tot gevangenisstraf 108 dagen

Aan verdachte werd het telen van 504 hennepplanten en het voorhanden hebben van 570 gram MDMA ten laste gelegd. Verdachte is een man op leeftijd en wordt al zeker twintig jaar genoemd bij grote drugszaken en zat al meerdere keren in de gevangenis wegens deze drugszaken. Begin 2017 is hij gepakt voor de megavondst van 4000 kilo coke op grensovergang Hazeldonk. Tot 2 april vorig jaar zat hij daarna vast. Die zaak is nog in onderzoek en wordt misschien wel de volgende rechtszaak voor de 78-jarige man.

 

Verweer strafrechtadvocaat Breda

Door de Officier van Justitie werd tijdens de zitting in Breda drie jaar cel geëist. Volgens de strafrechtadvocaat in Breda van verdachte diende de rechtbank Breda rekening te houden met de leeftijd van verdachte en de forse overschrijding van de redelijke termijn. De advocaat in Breda bracht naar voren dat de zaak al dateert uit 2012.

De rechtbank honoreerde het verzoek van de strafrecht advocaat in Breda en sprak de man vrij van drugsproductie. Wel werd hij veroordeeld voor het telen van hennep. De eis van de officier werd fors verlaagd door de rechtbank, naar 108 dagen gevangenisstraf.

 

Gratis contact ervaren strafrecht advocaat Breda

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren strafrechtadvocaat naar voren. Als advocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in strafrecht, waaronder drugszaken. Vaak wordt een lagere straf en mogelijk vrijspraak bereikt. Als u vervolgd wordt voor hennepteelt of harddrugs neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op