Gevangenisstraf voor afsteken illegaal vuurwerk

Veroordeling illegaal vuurwerk Gerechtshof Den Haag

Op 15 juli 2015 heeft het Gerechtshof Den Haag uitspraak gedaan in een zaak over illegaal vuurwerk.

Gevangenisstraf voor afsteken vuurwerk

Verdachte werd ervan verdacht opzettelijk een ontploffing teweeg te hebben gebracht, terwijl daarvan gemeen gevaar voor goederen te duchten was. Het Gerechtshof Den Haag concludeerde dat verdachte zwaar vuurwerk door de brievenbus van de woning heeft gegooid, waardoor een ontploffing is veroorzaakt. Dit wordt allereerst ondersteund door camerabeelden van de woning. Daarnaast is in de hal van de woning een dop aangetroffen met celmateriaal van verdachte. Ook is uit kentekenregistratie te concluderen dat verdachte op het tijdstip van het strafbare feit in de omgeving van de woning was.

Uit forensisch technisch sporenonderzoek is gebleken dat het ging om een explosie door het zware vuurwerk Cobra 6, waardoor de dubbele ruit van de voordeur is verbroken, meerdere goederen, zoals kledingstukken en raamvitrages schade hebben opgelopen door de explosie, op de eerste verdieping een deur uit de sponning is geslagen, dat het bovenlicht van het toilet in de hal kapot was en dat de deur naar de berging was ontzet.

Dit alles heeft ertoe geleid dat het hof de verdachte schuldig heeft verklaard voor het binnen gooien van vuurwerk in de woning en legt daartoe een gevangenisstraf voor de duur van twaalf maanden op. Een advocaat uit Breda kan u als geen ander bijstaan in uw proces over vuurwerk. De advocaat van het advocatenkantoor Breda zal een zo laag mogelijke straf voor u bereiken. Indien mogelijk, bereikt de advocaat Breda zelfs een vrijspraak voor u.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op