Veroordeling doodslag en poging doodslag door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op 1 november 2016 heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak over doodslag en poging doodslag.

Doodslag en poging doodslag door Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Verdachte wordt ervan verdacht een 68-jarige vrouw opzettelijk van het leven te hebben beroofd door haar 41 keer met een scherp voorwerp in haar lichaam te steken tijdens een woningoverval. Verdachte heeft tijdens deze overval een tablet en een bankpas gestolen. Daarnaast wordt verdachte ervan verdacht dat hij tijdens een woningoverval geprobeerd heeft een 78-jarige man van het leven te beroven door met een scherp voorwerp meermalen in de rug van het slachtoffer te steken. Tijdens deze woningoverval heeft verdachte sieraden en een pinpas gestolen. Met de pinpas heeft verdachte 500 euro weggenomen uit een pinautomaat. Daarnaast wordt de verdachte ervan verdacht in een schuur/berging gelegen nabij het adres van de woningoverval goederen te hebben gestolen.

De Officier van Justitie vordert een gevangenisstraf voor de duur van dertig jaren. De advocaat van de verdachte bepleit vrijspraak voor het aan verdachte tenlastegelegde. De rechter komt tot het oordeel dat wettig en overtuigend kan worden bewezen dat de verdachte de 68-jarige vrouw van het leven heeft beroofd en de 78-jarige man geprobeerd heeft van het leven te beroven tijdens een woningoverval, wat doodslag, poging tot doodslag en diefstal oplevert.

Aan de hand van het pleidooi van de advocaat komt de rechter tot de conclusie dat er echter geen steunbewijs is wat de betrokkenheid van de verdachte bij de inbraak in de schuur/berging ondersteund. Verdachte wordt hiervoor vrijgesproken. Kortom, bijstand van een advocaat kan ertoe bijdragen dat er een zo laag mogelijke straf wordt bereikt. Verdachte krijgt namelijk een gevangenisstraf van vijfentwintig jaren opgelegd, in plaats van de dertig jaren die door de Officier van Justitie tegen verdachte werd geëist. Neem contact op met het advocatenkantoor Breda zodat een advocaat uit Breda u kan bijstaan in uw zaak over (poging tot) doodslag.

Als u het formulier invult komt u vrijblijvend in contact met het advocatenkantoor uit Breda.

Klik hier voor de uitspraak

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op