Boete voor belediging en intimidatie door verbod in APV Breda

Boete voor belediging en intimidatie door verbod in APV Breda

De kans is groot dat binnenkort een boete opgelegd mag worden voor belediging of intimidatie door een buitengewoon opsporingsambtenaar of politieagent.

Boete voor belediging en intimidatie door verbod in APV Breda

Binnenkort kunnen de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren in Breda mensen gaan beboeten voor belediging, schelden en intimidatie. Een meerderheid van de Raad is er voorstander van om het verbod op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening van Breda.

Het verbod gaat pas in op het moment dat er een goed plan van aanpak is. Agenten en BOA’s moeten goed getraind worden. Zij moeten weten wanneer er sprake is van een belediging of intimidatie.  Ook de hoogte van de boete moet nog worden vastgesteld. In Amsterdam is er op dit moment voor intimidatie/belediging een boete vastgesteld van 190 euro, maar die worden nog niet uitgeschreven omdat daar nog teveel vraagtekens bij geplaatst worden. De Bredase gemeenteraad neemt een voorbeeld aan Rotterdam waar op dit moment het verbod alsmede de boete is ingegaan.

 

Gratis contact ervaren strafrecht advocaat Breda

Het verbod tot intimidatie en belediging zal dus waarschijnlijk binnenkort opgenomen worden in de APV. Dit betekent dat er een boete kan volgen als u een opsporingsambtenaar beledigd of intimideert. Belediging kan naast een boete van de politie of een buitengewoon opsporingsambtenaar  ook strafrechtelijk vervolgd worden door de Officier van Justitie. Als strafrechtadvocaat in Breda staan wij regelmatig cliënten bij die vervolgd worden voor belediging. Als advocaat gespecialiseerd in strafrecht zijn wij gevestigd in Breda, en kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.De kans is groot dat in uw strafzaak een lagere straf wordt bereikt en mogelijk zelfs vrijspraak!

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op