Buurtbewoners slachtoffer van belaging

Buurtbewoners slachtoffer van belaging

Op 16 februari 2018 heeft de rechtbank Breda uitspraak gedaan in een zaak over belaging.

Buurtbewoners slachtoffer van belaging

De verdachte in deze zaak werd onder andere verdacht van belaging. Hij werd er immers van verdacht dat hij wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van buurtbewoners, door hinderlijk geluid te produceren (bijvoorbeeld door het klepperen met een deksel van een container), luid te toeteren met een auto, met planken of stukken hout tegen elkaar te slaan, het laten klinken van harde muziek, het hinderlijk met een zaklamp in de richting schijnen van de slachtoffers, het hinderlijk schijnen met het groot licht van zijn auto, het veroorzaken van stankoverlast door vuur te stoken in een vuurkorf, het hinderlijk afsteken van vuurwerk, het gas geven met zijn auto en te schreeuwen, schelden en (schater)lachen, door intimiderende bewegingen richting voornoemde slachtoffers te maken, door het opsteken van zijn middelvinger en tot slot door het ongewenst fotograferen van de slachtoffers.

 

Standpunt strafrechtadvocaat belaging

De advocaat van de verdachte heeft ter terechtzitting in Breda het volgende bepleit. Verdachte ontkent de gestelde stankoverlast, het schijnen met een zaklamp en de lampen van zijn auto, het schreeuwen, schelden, het opsteken van zijn middelvinger en het stelselmatig fotograferen. Wanneer er sprake zou zijn van geluidsoverlast (bijvoorbeeld door het lachen of door muziek) dan is dat niet bedoeld om hinder te veroorzaken en daarmee opzettelijk inbreuk te maken op de persoonlijke levenssfeer van de buurtbewoners. Daarnaast heeft de advocaat betoogd dat juist de verdachte wordt belaagd door de buurtbewoners, doordat zij tegen hem samenspannen.

 

Oordeel rechtbank Breda

De rechtbank Breda heeft geoordeeld dat er meermalen meldingen over overlast door de verdachte zijn binnengekomen. De rechtbank Breda stelt dat uit de verklaringen van de buurtbewoners blijkt dat zij de verdachte zoveel mogelijk mijden en uit de weg gaan. De rechtbank Breda beschouwt dit niet als een samenspanning, maar als het delen door lotgenoten van frustratie en ongenoegen door het verstoorde woongenot en de ervaren overlast. De rechtbank Breda acht het ten laste gelegde feit belaging dan ook wettig en overtuigend bewezen. De rechtbank heeft de verdachte daartoe veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaren. Daarnaast is de verdachte veroordeeld tot het betalen van immateriële schadevergoeding aan de slachtoffers.

 

Advocaat belaging Breda

In deze zaak waren de bewijsmiddelen zo duidelijk, dat ondanks het pleidooi van de strafrechtadvocaat niet kon worden voorkomen dat de verdachte werd veroordeeld voor belaging. Wanneer u zelf wordt verdacht van belaging kunt u zich laten bijstaan door een ervaren advocaat in Breda. De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. De advocaat in Breda zal op deze manier een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vijspraak, voor u bereiken. Indien u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat in Breda voor belaging direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Fatal error: Call to a member function getType() on null in /www/htdocs/advoc/private/compile/www.singeladvocaten.nl/52270a72bff0600ba7c728d53ad4f4608a72a75a.file.include.tpl.php on line 30