Postbezorger bezorgt pakketten met zwaar illegaal vuurwerk bij servicepunten

Postbezorger bezorgt pakketten met zwaar illegaal vuurwerk bij servicepunten

De rechtbank Rotterdam heeft op 19 november 2019 uitspraak gedaan in een zaak over illegaal vuurwerk, waarbij de verdachte werd bijgestaan door een advocaat uit Breda.

Postbezorger bezorgt pakketten met zwaar illegaal vuurwerk bij servicepunten

De verdachte in deze zaak stond terecht voor betrokkenheid bij illegaal vuurwerk. Hij werd er immers van verdacht illegaal vuurwerk aan anderen ter beschikking te hebben gesteld en voorhanden te hebben gehad. Hij heeft bij verschillende PostNL-servicepunten postpakketten met zwaar illegaal vuurwerk ingeleverd, die bestemd waren voor kopers. In zijn bestelbus zijn nog tientallen pakketten met illegaal vuurwerk aangetroffen.

Zelf verdacht van betrokkenheid bij illegaal vuurwerk? Een ervaren advocaat Breda kan u bijstaan!

 

Feiten en omstandigheden

De verdachte is in Duitsland door de politie aangehouden. In zijn auto werden 94 postpakketten met illegaal vuurwerk aangetroffen, waarvan er 32 bestemd waren voor Nederland. De verdachte heeft eerder in samenwerking met een medeverdachte postpakketten met illegaal vuurwerk vervoerd. Zij hadden geregeld telefonisch contact met elkaar over de pakketten. Tijdens een contactmoment vroeg de medeverdachte aan de verdachte of bepaalde pakketten, die door de politie in beslag waren genomen, van bepaalde websites waren. Deze websites waren destijds webshops waar illegaal vuurwerk kon worden besteld.

Op grond van deze feiten en omstandigheden is de rechtbank van mening dat de verdachte wist dat er illegaal vuurwerk zat in de postpakketten die hij vervoerde en dat hij dus opzet had op het voorhanden hebben en ter beschikking stellen aan anderen van dat illegale vuurwerk.

Al met al acht de rechtbank wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte tezamen en in vereniging met een ander opzettelijk professioneel vuurwerk, bestemd voor particulier gebruik, voorhanden heeft gehad en aan anderen ter beschikking heeft gesteld.


Strafoplegging

De verdachte heeft bij PostNL-servicepunten postpakketten met zwaar illegaal professioneel vuurwerk ingeleverd, die bestemd waren voor kopers in Nederland. Gezien de ernst en de aard van de feiten en de grote hoeveelheid illegaal vuurwerk waar het om gaat, is het opleggen van een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats, aldus de rechter. De verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

 

Advocaat Breda illegaal vuurwerk

Zelf verdacht van betrokkenheid bij illegaal vuurwerk? Een ervaren advocaat uit Breda kan u bijstaan! De raadsman zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat uit Breda voor illegaal vuurwerk direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op