22 Maanden celstraf voor dealen harddrugs

Veroordeling voor harddrugs door rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op 19 juni 2017 heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak over harddrugs.

22 Maanden celstraf voor dealen van harddrugs

Op 19 juni jongstleden heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak over harddrugs. Verdachte werd er in deze zaak van verdacht harddrugs aanwezig te hebben gehad en te hebben verkocht. Ook stond de verdachte in deze zaak terecht voor het in het bezit hebben van een automatisch vuurwapen.

De telefoon van verdachte is onderzoek. Uit dit onderzoek is gebleken dat de verdachte ongeveer 100 keer contact heeft gehad met een klant. Deze klant staat bij justitie bekend als harddruggebruiker. Uit getapte telefoongesprekken tussen verdachte en deze klant blijkt dat zij regelmatig contact hebben gehad over het leveren van drugs in de maanden oktober en november 2016. Daarnaast heeft verdachte zelf een belastende verklaring afgelegd. De verdachte heeft verklaard dat hij zeker al 6 tot 7 maanden aan het dealen was in harddrugs. Deze verklaring wordt eveneens ondersteunt door de medeverdachte. De medeverdachte heeft immers verklaard dat hij zo’n driekwart jaar drugs bij de verdachte heeft gekocht. De rechtbank acht dan ook wettig en overtuigend bewezen dat verdachte het tenlastegelegde heeft begaan.

Voorts is het huis van de verdachte doorzocht. In de woning is in totaal 2,5 wit poeder in beslag genomen. De poeders zijn getest en gaven een positieve reactie op de harddrugs cocaïne. De verdachte heeft ook tegen dit bewijs een verklaring afgelegd. Verdachte heeft namelijk bij de politie verklaard dat de inbeslaggenomen cocaïne van hem was. 

Verdachte heeft eveneens een bekende verklaring afgelegd ten aanzien van het in bezit hebben van een automatisch vuurwapen. Tegen deze verklaring is geen vrijspraak bepleit, waardoor de rechtbank dit, gesteund door verschillende bewijsmiddelen, wettig en overtuigend bewezen acht. De rechtbank legt een gevangenisstraf op voor de duur van 22 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. De rechtbank heeft bij het opleggen van de straf rekening gehouden met het strafblad van verdachte, waaruit blijkt dat hij eerder is veroordeeld voor soortgelijke delicten.

Een advocaat in Breda kan, indien u in een soortgelijke zaak bent verwikkeld, een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk vrijspraak voor u bereiken. Zoals u in deze zaak ziet heeft de schuldbekentenis die de verdachte heeft afgelegd ten aanzien van het tenlastegelegde er mede voor gezorgd dat er tot een bewezenverklaring is gekomen. Neem daarom altijd eerst contact op met een ervaren raadsman, op deze wijze wordt een zo gunstig mogelijke uitspraak voor u, als verdachte, bereikt. Een advocaat van het advocatenkantoor in Breda kan u bijstaan in uw strafzaak, waardoor u er niet alleen voor staat! Als u het contactformulier invult zal een ervaren advocaat in Breda voor harddrugs gratis contact met u opnemen.

Geschreven door

Op

Bekijk meer van

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op