Advocaat verlaten plaats ongeval

Het verlaten van de plaats van een ongeval is strafbaar en wordt door het openbaar ministerie stevig aangepakt.

De officier van justitie maakt er een belangrijk punt van, omdat het verlaten van de plaats van een ongeval een eerlijke rechtsgang en schadeafhandeling in gevaar kan brengen. U dient rekening te houden met stevige werkstraffen. Tenminste, indien u inderdaad de plaats van het ongeval heeft verlaten en er geen sprake was van een slachtoffer dat u bijvoorbeeld aangaf dat alles in orde was om vervolgens alsnog de politie te bellen en aan te geven dat u bent weggegaan. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen als advocaat? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismaking.

Gang naar de rechter

Het verlaten van de plaats van een ongeval leidt meestal tot een gang voor de rechter, het is niet meestal mogelijk om dit door middel van een strafbeschikking via een TOM-ziting af te doen. Dat betekent dat u zich vaak voor een politierechter dient te verantwoorden. Het is uiteraard verstandig om daar een ervaren advocaat voor in te schakelen.

We vragen in eerste instantie de processtukken voor u op en zorgen er op basis daarvan voor dat we de zaak goed voorbereiden. Was er inderdaad sprake van het verlaten van de plaats van een ongeval of heeft u uw identiteit wel degelijk kenbaar gemaakt? Er ontstaat vaak discussie na een ongeval, waardoor het dankzij onze ondersteuning als advocaat geen uitgemaakte zaak is dat u een veroordeling boven het hoofd hangt.

 

Wat deed zich voor?

We gaan in ieder geval met u na wat er daadwerkelijk is gebeurd. Heeft u uw identiteit bijvoorbeeld wel degelijk kenbaar gemaakt en heeft het slachtoffer daarna aangegeven dat u kon vertrekken? Was het niet nodig om uw identiteit kenbaar te maken of lijkt het slachtoffer zich achteraf te hebben beseft dat het hem of haar beter uitkwam om aan te geven dat u zou zijn vertrokken? Er is niet zomaar sprake van de juridische term voor het verlaten van de plaats van een ongeval, wij kunnen u daar goed over adviseren.

 

Ondersteuning door ervaren advocaat

We zorgen er als ervaren advocaat voor dat u kunt rekenen op een degelijke onderbouwing van wat er gebeurd is. Zou u zelf voor de rechter verschijnen en zelf het woord doen? Houd er dan rekening mee dat de officier van justitie een stevige werkstraf tegen u kan eisen. In het kader van de Wet beperking taakstraffen kan dit zelfs een gevangenisstraf opleveren indien u in de afgelopen 5 jaar al een werkstraf opgelegd heeft gekregen. Schakel daarom een advocaat in op het moment dat u wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval, wij staan u er graag in bij.
 

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

Gratis vrijblijvend contact met een advocaat


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.
Het eerste gesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend.

Contact met advocaat

Een ervaren strafrechtadvocaat neemt gratis & zonder verplichtingen contact op

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (314 beoordelingen)
  • Zijn expertise in vuurwerk spreekt vele talen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    Loet W
  • Ik voelde me van A tot Z begeleid ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
    J E.

Actualiteit doorrijden na aanrijding

Auteur
Onderwerp
Berichten