Duidelijk betaalbaar

Griffierecht,Griffierecht Rechtbank

Griffierecht & Griffierechten bij de Rechtbank: Kosten van een Rechtzaak of Procedure

Als u een rechtzaak wilt beginnen bij bijvoorbeeld de Rechtbank Breda, Rechtbank Rotterdam, Rechtbank Utrecht, het Gerechtshof Den Bosch, of een ander Gerecht moet u soms Griffierecht betalen.

Griffierecht of Griffierechten zijn kosten (‘rechten') die u moet betalen aan de Rechtbank om een procedure te mogen voeren als eiser of, als u een dagvaarding heeft gehad als gedaagde, om verweer te mogen voeren. De kosten worden vaak door de Rechtbank aan uw Advocaat in rekening gebracht en dan aan u doorbelast.

U bent niet altijd Griffierecht verschuldigd. Als u gedaagde bent in een zaak bij de Kantonrechter bent u bijvoorbeeld geen griffierechten verschuldigd. Ook kunt u vermindering vragen als u onvermogend bent en 'op toevoeging' (Pro Deo) procedeert.

Wij informeren u graag over de kosten in uw rechtzaak en kunnen u ook tegen lage tarieven bijstaan als ervaren Advocaat in een rechtzaak bij de Rechtbank. Wij werken ook pro-deo (advocaat van onvermogen, gratis advocaat).

U kunt gratis contact met ons opnemen via ons contactformulier of ons gewoon even bellen.

 

Vermindering van Griffierecht

Als een gratis Pro Deo Advocaat aan u is toegevoegd (ook wel: Advocaat van onvermogen of akte, bewijs van onvermogen), kunt u vermindering van Griffierecht vragen. Dit kan een flink bedrag, vaak de helft, schelen! Wij regelen dit graag voor u met de Rechtbank.

 

Hoeveel Griffierecht moet ik betalen? Hoogte van de Griffierechten

Wij leggen u graag uit welke kosten u in uw rechtzaak kunt verwachten. Voor verdere informatie over griffierecht verwijzen wij u naar de website van de Rechtspraak, op www.rechtspraak.nl. Ook kunt u hier de tarieven van De Rechtspraak vinden (pop-up).


Welke andere Kosten kun u verwachten in een Rechtzaak of Procedure bij de Rechtbank

Wij verwijzen u hiervoor graag naar onze Veelgestelde vragen (pop up).

 

terug